Poděkování předsedy IHF Karla Schwarzenberga rakouskému ministrovi pro vědu a výzkum profesoru Hansovi Tuppému za převzetí záštity nad připravovaným paralelním seminářem Československo '88

Z němčiny přeložila Helena Medková.

Vídeň 2. listopadu 1988

Vážený pane ministře!

Dramatické události, k nimž došlo minulý týden v Praze, dokazují obecně známý fakt: situace lidských práv v Československu je kritická. 

Vzhledem k tomu, že konání historického semináře Československo 88 v Praze bude zcela zjevně zabráněno, vyhověli jsme rádi prosbě Charty 77 a dalších skupin zabývajících se lidskými právy, abychom jim poskytli pomoc při organizaci „alternativního semináře“ ve Vídni.

Srdečně Vám děkujeme za Vaši laskavou a okamžitou ochotu, s níž jste převzal záštitu nad naším „alternativním seminářem“

CZECHOSLOVAKIA 1988.

Jsme přesvědčeni, že takový projev solidarity ze strany Rakouska jakožto sousední země a zároveň země, která po léta poskytuje pohostinství sekretariátu IHF, je v dnešní době mimořádně důležitý. Přijměte i za to náš srdečný dík.

S upřímnými pozdravy

K. J. von Schwarzenberg

Data: download (application/pdf, 57.8 kB)

Pole

NázevHodnota
ŘadaMezinárodní helsinská federace pro lidská práva
Den2
Měsíc11
Rok1988
PředmětIHF
paralelní seminář "ČSSR 1988"
Jazykčeský
Zpracovanýfalse
OCRtrue
ZdrojPREČAN, Vilém, ed. a SLAVÍČKOVÁ, Miloslava, ed. Karel Schwarzenberg: český vlastenec a Evropan: sborník k 80. narozeninám. Praha: Československé dokumentační středisko, o.p.s., 2017. s. 108.